HSP, Gestalt, Psychosynthese, Kindertherapie

natuur heelt Ja maar daar heb ik toch helemaal geen tijd voor? Ik heb het al zo druk. Mijn hoofd loopt al helemaal om, het is net alsof er watten in zit. En dan toch gaan wandelen? Ik word al zenuwachtig bij het idee alleen al!

Ik hoor het je bijna zeggen, want ik ken het zelf ook. En het op deze manier denken en in een maalstroom zitten, komt heel vaak voor, je bent echt niet de enige. Maar nu de realiteit; helpt het je? Nee, helemaal niet, dat weet je uit eigen ervaring. Want je blijft maar malen en er komt steeds minder uit je handen terwijl je wel doodmoe wordt. En aan het eind van de dag ben je ontevreden omdat je niet gedaan hebt wat je had willen doen.

Dus het is de hoogste tijd om het anders te gaan doen!

Ga wandelen! Als het kan in een rustige omgeving met zoveel mogelijk groen om je heen.

Denk je nu direct: echt niet! Is dat je eerste reactie? Laat me je dan even uitleggen waarom ik je dit advies geef.

De cadans van het lopen, links – rechts, links – rechts, brengt je terug in balans. Zo simpel is het. Je eigen lichaam is zo gemaakt dat je alleen door te gaan wandelen al in balans komt! Wel graag minstens een half uurtje. Je moet je hoofd wel de tijd geven om tot rust te komen en dat lukt niet altijd meteen de eerste keer. Maar wel heel snel omdat het een natuurlijke beweging van het lichaam zelf is.

Moet je persé ’s morgens vroeg gaan wandelen?

Heel vaak lees je dat je ’s morgens vroeg moet gaan lopen.

natuur heeltHet is inderdaad aangetoond dat je er dan het meeste voordeel van hebt omdat het dan vaak nog stil is en je erbij bent als de natuur wakker wordt. Bovendien ben je dan meteen aan het begin van de dag al energiek en fit want of je het gelooft of niet, je krijgt er energie van!

Is die stap nog te groot voor jou?

Dan wandel je toch op een ander moment van de dag? Vertrouw maar op je lichaam dat je dan vanzelf uitkomt op het voor jou het meest geschikte moment van de dag.

En is een half uur echt nog niet te overzien voor jou? Dan begin je toch gewoon met een kwartier? Of met tien minuten? Àls je maar begint, dat is het aller belangrijkste. Stap voor stap kom je er ook.

Ik ben erg benieuwd naar het effect op jou van elke dag een wandeling in de natuur maken. En besef dat het Vondelpark in Amsterdam ook natuur is. Wonderlijk hoe het middenin zo’n drukke stad zo stil kan zijn.

Nu jij. Waar kun jij de stilte en de kracht van de natuur vinden en ervaren? Hoe lukt het jou om met behulp van de natuur weer in balans te komen?

Wil je in het commentaarveld hieronder je ervaringen delen? Je helpt mij en vele anderen ermee!

En voor nu een heel fijne dag gewenst.

Vrolijke groet,
Joy

Geef een reactie

 

Anti-spam

One Response to Laat de natuur je helen

 • Cint says:

  Wandelen? Na het eten een half uurtje. Heerlijk zo voor het slapen gaan. Ik sliep tenminste al twee nachten aan een stuk door en vast. Zo in het bos krijgen we een dosis negatieve ionen tot ons en dat maakt dat we meer in balans komen. Ook het strand heeft deze kracht van herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat anderen zeggen….
 • Trees

  Elke keer weer kijk ik uit naar de sessie en verheug ik me erop.

 • Arja

  Joy is in staat om precies aan te voelen waar de spanning zit en die vervolgens weg te masseren.

 • Oliver

  Deze massage heeft me echt geholpen. Hierdoor kom ik meer in contact met mijzelf / in mijn lichaam...

 • Mariska

  Joy weet me elke keer weer te verrassen met haar vermogen om snel tot de kern van het probleem te komen...

 • Hilda

  Toen ik kwam had ik al meer dan een half jaar klachten aan mijn schouder, namelijk een" frozen shoulder". Met pijn en een behoorlijke beperking in de beweging. Ik ben 3 keer bij Joy geweest en de pijn was weg en de beperking voor een heel groot deel.

 • Ton

  Mede dank zij jou zit ik nu weer op het goede spoor en gaat het goed met mij.

  Bedankt nog daarvoor.

  Groetjes,

  Ton

 • Mevr. v.d. B.

  Het is loutering en koestering tegelijk. Haar massage doet me lichamelijk zo goed. Het verkwikt me, verwarmt me en voelt als bevrijdend.